Opskrift på rødbeder med røget laks, dild og rygeost

Rødbeder med røget laks, dild og rygeost

Syrlig-søde rødbeder med laks og cremet rygeost er en fortrinlig kombination – især med lidt godt, hårdt ristet rugbrød til. Retten er uhyre enkel at kaste sammen og perfekt som forret, let frokost eller på en buffet.

4

Ingredienser

  • 400 g små rødbeder
  • 2 spsk honning
  • 4 spsk blommeeddike
  • salt og peber
  • Rygeostcreme
  • 80 g rygeost
  • 2 spsk sødmælk
  • 200 g koldrøget laks
  • ½ bundt dild
  • Tilbehør: ristet rugbrød

Sådan laver du rødbeder med laks

  1. Sæt rødbederne over i saltet vand, bring gryden i kog, skru ned for blusset, og lad rødbederne koge i 10 min. Tag gryden af blusset, og lad rødbederne trække i det varme vand i yderligere 10 min. Skyl rødbederne under den kolde hane, og gnub skindet af dem.
  2. Kom honning, eddike og rødbeder i en gryde, og kog op. Lad det koge, til boblerne i lagen er store og ensartede. På denne måde bliver rødbederne glaseret i lagen. Smag til med salt og peber.
  3. Vend sødmælk og rygeosten sammen til den har en god, cremet konsistens.
  4. Spisetid: Anret de lune, glaserede rødbeder sammen med laks, kviste af frisk dild og rygeostcremen. Spis ristet rugbrød til.
  5. Se også opskrift på Kartoffelsuppe med stenbiderrogn.

Køkkentip

Hvis du kan finde små rødbeder, kan de tilberedes og serveres hele. Hvis du kun kan få store rødbeder, så skræl dem blot og skær dem i mindre stykker, inden du koger dem.