Rødbeder med røget laks, dild og rygeost
Syrlig-søde rødbeder med laks og cremet rygeost er en fortrinlig kombination – især med lidt godt, hårdt ristet rugbrød til. Retten er uhyre enkel at kaste sammen og perfekt som forret, let frokost eller på en buffet.
4
Ingredienser
- 400 g små rødbeder
- 2 spsk honning
- 4 spsk blommeeddike
- salt og peber
- Rygeostcreme
- 80 g rygeost
- 2 spsk sødmælk
- 200 g koldrøget laks
- ½ bundt dild
- Tilbehør: ristet rugbrød
Sådan laver du rødbeder med laks
- Sæt rødbederne over i saltet vand, bring gryden i kog, skru ned for blusset, og lad rødbederne koge i 10 min. Tag gryden af blusset, og lad rødbederne trække i det varme vand i yderligere 10 min. Skyl rødbederne under den kolde hane, og gnub skindet af dem.
- Kom honning, eddike og rødbeder i en gryde, og kog op. Lad det koge, til boblerne i lagen er store og ensartede. På denne måde bliver rødbederne glaseret i lagen. Smag til med salt og peber.
- Vend sødmælk og rygeosten sammen til den har en god, cremet konsistens.
- Spisetid: Anret de lune, glaserede rødbeder sammen med laks, kviste af frisk dild og rygeostcremen. Spis ristet rugbrød til.
- Se også opskrift på Kartoffelsuppe med stenbiderrogn.