Rødbedesalat med ovnstegt kylling
4
Total:45 minutter
Ingredienser
- 1 kylling
- salt og peber
- 3 kviste timian
- lidt olivenolie
- 500 g rødbeder
- 2 æbler, gerne syrlige
- ½ citron, saften heraf
- ½ appelsin, saften heraf
- ¼ - ½ tsk wasabi
- 1½ tsk flydende honning
- 1 spsk olivenolie
- 1 dl græskarkerner
- lidt salt.
- Tilbehør: kogte kartofler eller groft brød
Sådan gør du
- Rens kyllingen for indmad og parter den i 8 stykker. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad og krydr med salt, peber, timian og lidt olivenolie. Steg kyllingestykkerne i ovnen ca. 45 min. til kødet er gennemstegt.
- Skræl rødbederne og skær dem i tynde strimler, f.eks. på en mandolin eller riv dem på en grove side af rivejernet. Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblestykkerne i tynde skiver. Rør citronsaft, appelsinsaft, wasabi, honning og lidt salt sammen i en lille skål.
- Kom olivenolie på en pande og rist græskarkernerne nogle minutter til de begynder at poppe. Hæld dem ud på en tallerken og krydr med salt.
- Bland de tynde rødbedestrimler sammen med wasabi-dressingen, æblerne og krydr med salt, lidt friskkværnet peber og ristede græskarkerner.
- Servér kyllingen med rødbedesalaten og spis kartofler eller brød til.