Rødbedesuppe opskrift

Rødbedesuppe med peberrod og bacon

3

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 150 g bagekartoffel
  • 700 g rødbede
  • 1½ spsk olivenolie
  • ½ tsk korianderfrø
  • 1,2 l hønsebouillon eller vand
  • saften af 1 lime
  • 150 g bacon
  • 1-2 dl drænet yoghurt eller græsk yoghurt 10 %
  • 2-3 spsk hakket purløg
  • 3 spsk revet peberrod
  • tilbehør, groft brød

Sådan gør du

  1. Snit løg og hvidløg i mindre stykker. Skræl gulerødderne, kartoflerne og rødbederne, og skær dem i grove tern.
  2. Varm olivenolie op i en gryde, og rist løg ved svag varme i ca. 5 min, tilsæt hvidløg og rist fortsat 1 min. Tilsæt gulerødder, kartofler, rødbeder og korianderfrø, og rist videre ved svag varme i 7-8 min. Hæld hønsebouillon eller vand ved, og kog suppen i 30 min. under låg. Stik i rødbederne og tjek, at de er super møre. Blend suppen, og krydr med limesaft, salt og peber.
  3. Skær bacon i mindre stykker, og rist dem sprøde på en pande.
  4. Servér rødbedesuppen med en skefuld drænet yoghurt, lidt sprødstegt bacon, et drys hakket purløg og revet peberrod efter smag. Servér groft brød til din suppe.

TIP

Spis masser af det grønne og skru ned for kødet. Sæsonens grøntudvalg smager forrygende, som f.eks. kartofler, gulerødder og rødbeder.