Rødbedesuppe med peberrod og bacon
3
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 150 g bagekartoffel
- 700 g rødbede
- 1½ spsk olivenolie
- ½ tsk korianderfrø
- 1,2 l hønsebouillon eller vand
- saften af 1 lime
- 150 g bacon
- 1-2 dl drænet yoghurt eller græsk yoghurt 10 %
- 2-3 spsk hakket purløg
- 3 spsk revet peberrod
- tilbehør, groft brød
Sådan gør du
- Snit løg og hvidløg i mindre stykker. Skræl gulerødderne, kartoflerne og rødbederne, og skær dem i grove tern.
- Varm olivenolie op i en gryde, og rist løg ved svag varme i ca. 5 min, tilsæt hvidløg og rist fortsat 1 min. Tilsæt gulerødder, kartofler, rødbeder og korianderfrø, og rist videre ved svag varme i 7-8 min. Hæld hønsebouillon eller vand ved, og kog suppen i 30 min. under låg. Stik i rødbederne og tjek, at de er super møre. Blend suppen, og krydr med limesaft, salt og peber.
- Skær bacon i mindre stykker, og rist dem sprøde på en pande.
- Servér rødbedesuppen med en skefuld drænet yoghurt, lidt sprødstegt bacon, et drys hakket purløg og revet peberrod efter smag. Servér groft brød til din suppe.