Rødfisk, tamarinsauce og risnudler
Næringsindhold
- Energi pr. person:766 Kcal
- Fedt:29 %
- Protein:24 %
- Kulhydrat:47 %
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- 3 dl fiskebouillon
- 2 spsk fiskesauce
- 1 tsk knust ingefær
- 1-2 spsk tamarinpaste
- 2 spsk sød chilisauce
- 1-2 spsk sukker.
- 600 g rødfiskefilet med skind
- olie til stegning.
- 250 g risnudler.
- 1 bdt forårsløg
- 2-3 store røde chili
- 1 bdt fransk brøndkarse
- 1 bdt frisk koriander
- 100 g ristede salte peanuts.
Sådan gør du
- Bring fiskebouillon, fiskesauce, ingefær, tamarin og chilisauce i kog og lad det simre for svag varme i 6-8 min. til konsistensen er jævn. Smag til med ekstra fiskesauce og sukker.
- Steg rødfiskefileterne sprøde på skindsiden i olie ved jævn varme til kødet er hvidt og fast.
- Tilbered risnudlerne som anvist.
- Snit forårsløgene. Halvér chilierne, fjern kernerne og skær dem i meget fine tynde strimler. Bland forårsløg og chili med brøndkarse og koriander.
- Servér salaten drysset med grofthakkede peanuts til fisken sammen med risnudler og sauce.