Rodfrugtsuppe med æble
4
Ingredienser
- 1 kg blandede rodfrugter
- 2 løg
- 5 fed hvidløg, finthakket
- 2 æbler skåret i tern
- smør til stegning
- 2 spsk karry
- 1 spsk gurkemeje
- 2 liter god grøntsagsbouillon
- havsalt og peber
- saft og skal af 1 citron
- 4 klatter fed græsk yoghurt
- 1 bundt bredbladet persille, grofthakket
Sådan laver du suppen
- Rens grøntsager og frugt, og skær dem i tern. Kom smør i en tykbundet gryde, og tilsæt karry og gurkemeje. Lad dem simre, til de begynder at dufte og tilsæt så grøntsagerne. Lad blandingen stege igennem i ca. 2 min. Hæld vand eller bouillon over, og lad retten simre i 30 min.
- Hvis du kan lide en grov suppe, lader du den være, og hvis du kan lide en glat cremet suppe, blender du den. Smag til med salt, peber, citron og pynt med yoghurt og persille.