rejer

Røgede rejer & salat med quinoa

Pil selv-rejer med powerfuld og mættende salat.

4

Ingredienser

  • 500 g store, rå rejer med skal
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • røget paprika
  • Quinoa-salat:
  • 1 dl quinoa
  • 2,5 dl grønsagsbouillon
  • 1-2 skrællede, udkernede agurker
  • 1 lille, skrællet og hakket ananas
  • kødet af 2 avokadoer
  • ca. 1 dl hakket koriander & mynte
  • lidt tørret chili
  • limesaft

Sådan gør du:

  1. Tø rejerne op, og tryk dem tørre i køkkenpapir. Vend dem med olie, salt, peber og paprika. Kog quinoaen efter anvisningen. Lad den afkøle, og bland den med de øvrige ingredienser. Smag til med krydderurter, chili, salt, peber og limesaft.
  2. Varm en stor sauterepande eller wok, vip rejerne i, og steg dem under omrøring, til de skifter farve og er faste. Server de lune rejer med den krydrede salat, og pil løs.
  3. Energi pr. person: 320 kcal, fedt 28%, protein 29%, kulhydrat 43%