Røget hellefisk med porcherede vagtelæg og sprøde rugflager
En meget delikat forret som er rig på protein og det sunde monoumættet fedt.
Næringsindhold
- Energi pr. person:150 Kcal
4
Ingredienser
- 30 g rugflager
- 2 spsk Supersød
- 1 spsk Bagesød, perfect fit eller Søde-bagemiddel fra Atwell
- 120 røget hellefisk
- 7 dl vand
- 1 spsk æbleeddike
- 1 tsk salt
- 12 vagtelæg
- 140 g frisk spinat
- 6 dl vand
- 20 g rapsolie med citron
- saften fra en lime
- friskkværnet peber
- frisk koriander
Sådan laver du hellefisk
- Rist rugflagerne på en tør pande i ca. 1-2 min. Tilsæt Supersød og Bagesød. Rør rundt, mens det smelter. Læg flagerne til afkøling på et stykke bagepapir.
- Fordel fisken på fire tallerkener.
- Bring vandet i kog sammen med æbleeddike og salt.
- Til pochering af æg, slås æggene ud i en kop, et ad gangen. Lad det glide forsigtigt ned i vandet.
- Kog ægget i 1 min, og tag det op med f.eks. en hulske. Puds ægget af for æggehvidetrævler. Læg forsigtigt det pocherede på et stykke køkkenrulle og gentag processen til alle æg er pocherede.
- Kom 6 dl vand i en gryde og bring vandet i kog. Kom den friske spinat i det kogende vand. Tag spinaten op efter 1 min. Fordel spinaten ovenpå fisken på de 4 tallerkener. Pynt med 3 pocherede æg på hver tallerken. Rør rapsolie, limesaft sammen. Fordel det ud over tallerkenerne.
- Drys med friskkværnet peber og pynt med frisk koriander. Servér.