Tatar af oksefilet med sprøde brødstænger
Friskhed og kvalitet af afgørende, når du laver tatar. Gå derfor til en slagter du har tillid til. Så får du en ægte fransk klassisker, der smager sublimt.
4
Ingredienser
- Tatar:
- 400 gram hakket oksefilet – hak det gerne i hånden og sørg for at bevare lidt struktur i kødet.
- 2 æggeblommer fra økologiske høns
- 2 spsk skalotteløg, finthakket
- 2 spsk kapers, hakkede
- 2 spsk cornichoner, finthakket
- ½ spsk tabascosauce
- ca. 3-4 spsk estragon og bredbladet persille, hakket
- havsalt og friskkværnet peber.
- Til servering:
- ekstra cornichoner, kapers og skalotteløg til servering
- dijonsennep
- ekstra jomfruolivenolie
- 4 tykke skiver surdejsbrød, skåret i stænger
Sådan laver du rørt tatar
- Bland alle ingredienser til taren sammen – undtagen kød og æggeblommer. Lad blandingen stå og trække en times tid. Rør derefter det friskhakkede og de friske æggeblommer i blandingen. Smag til med salt og peber.
- Rist brødstængerne gyldne med lidt olivenolie og salt på en pande. Anret tartaren med ekstra tilbehør, se billedet og servér med de lune brødstænger. Servér med det samme.