Rosenkålssalat med bacon og hvide bønner
Rosenkål er hadet af mange med denne version, hvor den er let dampet med bønner og pecorino, vil den lille knold få nye fans.
4
Ingredienser
- 10-12 rosenkål
- 100 g bacon
- 1 fed hvidløg
- 300 g kogte, hvide bønner
- saften af ½ citron
- 2 spsk groft hakket oregano
- 1 tsk finthakket frisk chili
- 1 tsk revet citronskal
- lidt salt
- 1½ spsk olivenolie
- 125 g pecorino ost
- Tilbehør: brød
Sådan laver du rosenkålssalat
- Tag yderbladene af rosenkålen og snit kålen i tynde skiver. Eller hvis du har tid og tålmodighed kan du tage rosenkålsbladene af enkeltvis så du har en masse små kålblade til din salat. Kom kålbladene i koldt vand 10 minutter og herefter i en salatslynge eller i sigte så vandet kan dryppe fra.
- Skær bacon i mindre stykker og pil og snit hvidløget i skiver. Steg bacon gyldent og sprødt på en pande. Tilsæt hvidløg og kogte hvide bønner og lad det stege ved svag varme 2 min – tilsæt citronsaft, oregano og chili og varm det igennem et kort øjeblik. Krydr med citronskal, salt, olivenolie og evt. lidt ekstra citronsaft.
- Bland bønnerne sammen med rå rosenkål og små stykker af pecorino eller anden god ost. Server med brød.
- Salaten er også velegnet som tilbehør til f.eks. en kotelet eller grillet kød.