Opskrift på rosenkålssalat med bacon og hvide bønner

Rosenkålssalat med bacon og hvide bønner

Rosenkål er hadet af mange med denne version, hvor den er let dampet med bønner og pecorino, vil den lille knold få nye fans.

4

Ingredienser

  • 10-12 rosenkål
  • 100 g bacon
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g kogte, hvide bønner
  • saften af ½ citron
  • 2 spsk groft hakket oregano
  • 1 tsk finthakket frisk chili
  • 1 tsk revet citronskal
  • lidt salt
  • 1½ spsk olivenolie
  • 125 g pecorino ost
  • Tilbehør: brød

Sådan laver du rosenkålssalat

  1. Tag yderbladene af rosenkålen og snit kålen i tynde skiver. Eller hvis du har tid og tålmodighed kan du tage rosenkålsbladene af enkeltvis så du har en masse små kålblade til din salat. Kom kålbladene i koldt vand 10 minutter og herefter i en salatslynge eller i sigte så vandet kan dryppe fra.
  2. Skær bacon i mindre stykker og pil og snit hvidløget i skiver. Steg bacon gyldent og sprødt på en pande. Tilsæt hvidløg og kogte hvide bønner og lad det stege ved svag varme 2 min – tilsæt citronsaft, oregano og chili og varm det igennem et kort øjeblik. Krydr med citronskal, salt, olivenolie og evt. lidt ekstra citronsaft.
  3. Bland bønnerne sammen med rå rosenkål og små stykker af pecorino eller anden god ost. Server med brød.
  4. Salaten er også velegnet som tilbehør til f.eks. en kotelet eller grillet kød.

Tip

Kog selv bønnerne ved at udbløde dem i vand – gerne natten over – og kog dem ca. 40 min.