Rosmarinbrød
Hjemmebag med et dejligt rustikt udtryk - det lækre hjemmebagte rosmarinbrød passer perfekt til dine supper.
Rosmarinbrød til 4 personer
Ingredienser
- 5 dl vand
- 20 g gær
- 2 tsk salt
- ½ tsk honning eller sukker
- 100 g fuldkornshvedemel eller groft speltmel
- 475 g hvedemel
- 1 dl olivenolie
- 2 kviste rosmarin
- frisk kværnet sort peber og salt
Sådan bager du rosmarinbrød
- Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt honning eller sukker, fuldkornsmel, og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel, og rør til dejen er jævn og glat i konsistensen. Drys en lille håndfuld hvedemel på bordet, og ælt dejen godt sammen – husk dejen må godt være lidt blød.
- Dæk dejen med et klæde, og lad den hæve et lunt sted i 40 min.
- Kom dejen på bageplade med bagepapir, og pres dejen flad med hænderne. Stræk lidt i dejen, og pres fingerspidserne ned i dejen, så der kommer fordybninger.
- Kom olivenolie og rosmarin på dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 40 min.
- Krydr dejen med frisk kværnet sort peber, salt og bag rosmarinbrødet 25-30 min. ved 225 grader.
- Servér brødet til f.eks. tomatsuppe eller brug det til en god frokostsandwich med humus og sprødt grønt.