Meyers Rugbarer

Rugbarer med fyld

Her får du hemmeligheden bag en af de mest solgte snacks i Meyers Bagerier.

10 rugbarer

Ingredienser

  • RUGDEJ: 1 kg Meyers mørke rugbrødsdej,
  • Se opskrften på Meyers mørke rugbrødsdej
  • FORSLAG TIL FYLD:
  • 50 g dadler
  • 100 g hasselnødder
  • Eller 150 g høost eller anden fast ost
  • Eller 50 g tørrede tranebær
  • 100 g valnødder
  • eller 150 g mørk chokolade, gerne 85 %

Sådan gør du:

  1. Hak eller skær fyldet i mindre stykker og vend det i rugbrødsdejen, når den er æltet færdig. Kom rugdejen op i de forme, du har valgt, og lad dem hæve i 30 minutter. Bag rugbarerne i en forvarmet ovn ved 180° varmluft i 30 minutter. Lad dem køle lidt af i formene, flyt dem så over på en rist og lad dem køle helt af.
  2. Opskriften er fra Claus Meyers nye bog, Meyers bageskole, Alle kan lære at bage, Lindhardt & Ringhof, 300 kr.