bage opskrift på rugbrødsboller

Rugbrødsboller med drys

Få en frokost med gods i

8 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • ½ dl lunkent vand
  • 1 flaske hvidtøl 33 cl
  • 1 spsk salt
  • 2-3 spsk byg- eller maltsirup
  • 300 g groft rugmel
  • 100 g soft speltkerner
  • 2 spsk hørfrø
  • 150-175 g speltmel
  • DRYS:
  • 1 dl blandede hørfrø, solsikke- og græskarkerner og sesamfrø eller
  • 5-kornsbageblanding

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt hvidtøl, salt, sirup, rugmel samt speltkerner og hørfrø. Rør speltmelet i dejen lidt efter lidt. Dejen skal være klistret, men skal stadig kunne formes.
  2. Dæk dejskålen med plastfilm og lad dejen hæve i ca. 2 timer eller på køl natten over. Kom alle kerner og frø i en skål. Del og form dejen til 8 boller og vend dem i kerneblandingen. Sæt bollerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter, før de bages gyldne i ovnen ved 200° eller 175° varmluft i 20-25 minutter.
  3. Energi pr. bolle: 380 kcal, fedt 23%, protein 13%, kulhydrat 64%