Rugbrødslagkage (Brødtort)
Denne lagkage stammer fra Sønderjylland. For de danskere, som ikke erbekendt med rugbrødslagkage, er det en overraskelse, hvor godt den smager.
Rugbrødslagkage til 8-10 personer
Ingredienser
- Lagkagebunde:
- smør til formen
- 150 g tørt rugbrød
- 150 g hasselnødder
- 6 æg, delt i blommer og hvider
- 200 g farin
- 1 tsk bagepulver
- 3 spsk kakaopulver
- Fyld og pynt:
- 2 dl piskefløde
- 6 spsk ribsgele eller solbærsyltetøj
- 50 g god mørk chokolade, mindst 60 % kakao, finhakket
Sådan laver du rugbrødslagkage
- 1. Forvarm ovnen til 220 grader/varmluft. Beklæd bundene i 2 springforme på 24 cm med bagepapir, og smør dem let.
- 2. Smuldr rugbrødet. Hak hasselnødderne fint i en foodprocessor.
- 3. Pisk æggeblommer og farin med en elpisker, til det er blevet lysere og luftigt. Bland rugbrødskrummer, hasselnødder, bagepulver og kakao i en anden skål, og vend det i æggeblandingen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
- 4. Hæld dejen i de 2 springforme, eller halvdelen af dejen i 1 springform, og bag i 12 minutter. Lad bundene køle af på en bagerist. Læg den mindst pæne lagkagebund på et kagefad.
- 5. Pisk fløden stiv, og spred halvdelen af den ud over bunden. Fordel geleen eller syltetøjet ovenpå. Spred den resterende flødeskum ud på den anden lagkagebund, og læg den forsigtigt oven på den underste. Drys chokolade på toppen, og server.
PRØV OGSÅ: Lagkage: Marengslagkage med mokkaskum