rugstykker til madpakken

Rugkanter

Rugkanterne kan fint udgøre det for rugbrødet i madpakken

15 boller

Ingredienser

  • Dag 1: 
  • 2½ dl vand
  • 1 tsk salt
  • 10 g gær
  • 1 dl surdej (kan udelades)
  • 1 spsk honning
  • 1½ dl kærnemælk
  • 200 g rugmel
  • 100 g knækkede rugkerner
  • Dag 2:
  • 200 g hvedemel
  • 100 g reven gulerod
  • 50 g smør til pensling af brødet
  • Pynt:
  • ca. 200 g rugflager eller havreflager/havregryn

Sådan gør du:

  1. Vand, salt, gær, surdej, kærnemælk og honning røres sammen i en skål.
  2. Rugmel og knækkede rugkerner røres i.
  3. Dæk skålen med film, og stil dejen køligt natten over.
  4. Hvis du vil bage samme dag, stiller du dejen på køkkenbordet i 3 timer.

Sådan gør du:

  1. Hvedemel og den revne gulerod røres i dejen. Dejen er ret blød.
  2. Drys godt med rugflager eller havreflager/havregryn på bordet, og hæld dejen ud herpå. Fold dejen hen over sig selv, så der er rugflager på alle sider.
  3. Skær dejen i 16 stykker, som formes til boller. Sæt bollerne på bagepapir.
  4. De efterhæver i ½-1 time.
  5. Pensl bollerne med smeltet smør.
  6. Bages i 25 min. ved 210 °C.