Rugkiks med lakrids og malt

Rugkiks med lakrids og malt

Sprøde, sødlige kiks med en aromatisk smag af rug og kommen. Perfekte til ostebordet.

Ingredienser

  • Giver ca. 40 stk.
  • 3 ½ dl rugmel
  • ½ dl mel
  • ½ dl havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk lakridspulver
  • 1 tsk maltekstrakt, kan udelades
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kommenfrø
  • 60 g smør i små tern
  • ¾ -1 dl mælk

Sådan laver du rugkiks med lakrids og malt:

  1. Bland de tørre dele – rugmel, hvedemel, havregryn, bagepulver, kommenfrø, sukker, lakridspulver og salt, og smuldr smørret ud i blandingen. Tilsæt mælken, og arbejd hurtigt dejen sammen. Rul dejen tyndt ud på et let melet bord, eventuelt mellem to stykker bagepapir, og skær den i små, aflange firkanter. Prik dem med en gaffel, og bag dem på en smurt plade ved god varme, 225 grader, i cirka 8 minutter, indtil de er sprøde og let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist, før du lægger dem i en lufttæt beholder.
  2. Server til ostebordet og et godt glas vin. Det er hurtig hygge med vennerne.
PRØV OGSÅ: Vafler med banansmag