Rugmelsstegte rødspættefileter med bagte kartofler
En hverdagsklassiker med nyt tilbehør.
4
Total:45 minutter
Ingredienser
- Remoulade
- 3 spsk pickles, fås i Irma
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk skyr eller fromage frais.
- 1 bakke små kartofler
- olie, salt og peber
- 8-10 små rødspættefileter
- 1 sammenpisket æg + 2 spsk mælk
- rugmel, salt og peber
- olie eller smør til stegning
- 1 spidskål
- evt. smør og havsalt
Sådan laver du rødspættefileter
- Begynd med remouladen. Bland pickles, mayonnaise og skyr. Smag evt. til med lidt salt og sæt det til side. Tænd ovnen på 200 grader og hæld kartoflerne i et lille ildfast fad. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber.
- Bag kartoflerne i ca. 30 min til de er møre og let gyldne i overfladen.
- Vend fiskefileterne i æggeblandingen og dernæst i rugmel, drys med salt og peber. Steg fileterne sprøde og gyldne på en godt opvarmet pande med rigelig olie og evt. en klat smør. Kom færdigstegte fisk i et ovnfast fad nederst i ovnen, så de ikke bliver kolde før servering – evt. med stanio over.
- Del spidskålet i kvarte, og damp det i kogende vand i ca. 5 min. Servér fisken med kål, remoulade, kartofler og evt. med en smørklat og havsalt til.