Spis før træning Michelle Kristensen

Running burger

Lækre og proteinrige burgerboller, der kan bruges til både morgen-, middags- og aftensmad.

2

Ingredienser

  • 8 BØFFER
  • 1 stor rødbede
  • 1 dåse kikærter
  • 3 æg
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk. olivenolie
  • ¼ chili
  • saft af 1 lime
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • PROTEIN-BURGERBOLLER
  • 1 dåse kikærter
  • 4 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk. fiberHUSK
  • 1 knsp. salt
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kokosolie til stegning
  • sorte sesamfrø til drys
  • AVOCADODIP
  • 2 avocadoer
  • 1 forårsløg
  • saft fra ½ lime
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. tahin
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • ½ tsk. salt
  • FYLD
  • 2 søde kartofler
  • 1 tsk. olivenolie
  • 2 håndfulde rucola
  • 1 håndfuld rødbedespirer

  1. SÅDAN GØR DU: Sæt ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Skær rødbeden til bøfferne i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Kør det hele til en ensartet masse. Form massen til 8 bøffer på en bageplade med bagepapir – jeg bruger en ske, da massen er meget flydende. Steg bøfferne i ovnen i 20-25 minutter.
  3. Skræl de søde kartofler til fyldet, og skær dem i strimler. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp dem med olivenolien, og steg dem i ovnen sammen med bøfferne i 25-30 minutter.
  4. Blend alle ingredienserne til protein-burgerbollerne sammen. Form massen til 8 burgerboller, drys dem med sesamfrø, og steg dem på en pande i kokosolie i 5-8 minutter – vend dem undervejs.
  5. Kom alle ingredienserne til avocadodippen i en foodprocessor, og kør dem sammen til en grov masse.
  6. Og så er det ellers bare om at bygge sin egen burger af 2 proteinburgerboller med en bøf, fyld og avocadodip imellem.