Running burger
Lækre og proteinrige burgerboller, der kan bruges til både morgen-, middags- og aftensmad.
2
Ingredienser
- 8 BØFFER
- 1 stor rødbede
- 1 dåse kikærter
- 3 æg
- 2 spsk. chiafrø
- 1 dl havregryn
- 1 spsk. olivenolie
- ¼ chili
- saft af 1 lime
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- 1 håndfuld bredbladet persille
- PROTEIN-BURGERBOLLER
- 1 dåse kikærter
- 4 æg
- 1 dl havregryn
- 1 spsk. fiberHUSK
- 1 knsp. salt
- ½ tsk. bagepulver
- 1 tsk. kokosolie til stegning
- sorte sesamfrø til drys
- AVOCADODIP
- 2 avocadoer
- 1 forårsløg
- saft fra ½ lime
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. tahin
- 1 håndfuld bredbladet persille
- ½ tsk. salt
- FYLD
- 2 søde kartofler
- 1 tsk. olivenolie
- 2 håndfulde rucola
- 1 håndfuld rødbedespirer
- SÅDAN GØR DU: Sæt ovnen på 175 grader varmluft.
- Skær rødbeden til bøfferne i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Kør det hele til en ensartet masse. Form massen til 8 bøffer på en bageplade med bagepapir – jeg bruger en ske, da massen er meget flydende. Steg bøfferne i ovnen i 20-25 minutter.
- Skræl de søde kartofler til fyldet, og skær dem i strimler. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp dem med olivenolien, og steg dem i ovnen sammen med bøfferne i 25-30 minutter.
- Blend alle ingredienserne til protein-burgerbollerne sammen. Form massen til 8 burgerboller, drys dem med sesamfrø, og steg dem på en pande i kokosolie i 5-8 minutter – vend dem undervejs.
- Kom alle ingredienserne til avocadodippen i en foodprocessor, og kør dem sammen til en grov masse.
- Og så er det ellers bare om at bygge sin egen burger af 2 proteinburgerboller med en bøf, fyld og avocadodip imellem.