Russisk landbrød med drys af kaffe
1
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 tsk. kaffepulver
- 6 dl lunken vand
- 50 g smeltet smør
- 1 spsk. salt
- 3 spsk. sirup
- ½ spsk. æbleeddike
- 1 tsk. knust kommen
- ½ spsk. knust fennikel
- 5 spsk. ristede løg
- 450 g rugmel
- 250 g fuldkornsmel
- cirka 450 g hvedemel
- 1 æg
- 2 spsk. malede kaffebønner.
Sådan gør du
- Rør gæren ud i lidt af vandet sammen med kaffepulveret. Kom resten af ingredienserne i, men hold lidt igen med hvedemelet.
- Saml dejen og ælt den på bordet med så meget af melet, som den kan tage. Lad dejrn hæve i cirka 45 minutter. Form den til to kugler, og læg dem på en plade. Lad dejen efterhæve i cirka 20 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med malede kaffebønner.
- Bag brødene ved 180 grader i 40 minutter.