Opskrift på russisk landbrød med kaffe

Russisk landbrød med drys af kaffe

1

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 tsk. kaffepulver
  • 6 dl lunken vand
  • 50 g smeltet smør
  • 1 spsk. salt
  • 3 spsk. sirup
  • ½ spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. knust kommen
  • ½ spsk. knust fennikel
  • 5 spsk. ristede løg
  • 450 g rugmel
  • 250 g fuldkornsmel
  • cirka 450 g hvedemel
  • 1 æg
  • 2 spsk. malede kaffebønner.

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i lidt af vandet sammen med kaffepulveret. Kom resten af ingredienserne i, men hold lidt igen med hvedemelet.
  2. Saml dejen og ælt den på bordet med så meget af melet, som den kan tage. Lad dejrn hæve i cirka 45 minutter. Form den til to kugler, og læg dem på en plade. Lad dejen efterhæve i cirka 20 minutter.
  3. Pensl med sammenpisket æg og drys med malede kaffebønner.
  4. Bag brødene ved 180 grader i 40 minutter.