Sådan laver du brandade med grønne asparges, dild og rugbrødsdrys
Brandade laves normalt med klipfisk. Her er en hurtig version af lavet med et stykke frisk torsk.
6-8 tapasanordninger
Ingredienser
- 300 g bagekartofler
- 2 fed hvidløg
- 250 g torskefilet
- salt
- ½ dl mælk
- friskkværnet peber
- 3-4 spsk olivenolie
- 2 skiver rugbrød
- ½ bundt grønne asparges
- 1 tsk revet citronskal
- 8 kapersbær (eller 2 spsk alm. kapers)
- ½ bundt dild
- 1 baguette
- olivenolie til pensling af brød.
Sådan laver du brandade med grønne asparges, dild og rugbrødsdrys
- Skræl og skær bagekartoflerne i skiver, og pil hvidløgene. Kom kartofler og hvidløg i en lille gryde med vand, og kog det mørt. Undlad at bruge salt. Skær torsken i mindre stykker, og tilsæt rigeligt med salt. Kom lidt vand i bunden af en gryde, og damp torsken 3-4 min.
- Mos kartofler og hvidløg sammen med mælk, og tilsæt fisken. Mos det godt sammen, og krydr med friskkværnet peber og olivenolie.
- Smuldr rugbrødet, og steg det sprødt og gyldent på en pande med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
- Knæk bunden af aspargesene, og kassér den, og skær aspargesene i små stykker. Steg aspargesene på en pande med olivenolie 2-3 min, og krydr med salt, peber og revet citronskal.
- Hak kapersbærrene groft, og pluk dilden. Skær brødet i skiver, og pensl med lidt olivenolie. Grill brødet, og læg dem på et fad. Kom brandade, asparges, kapers, dild og rugbrødsdrys på og servér.