Lav dine egne klassiske æbleskiver.

Sådan laver du klassiske æbleskiver

Der er ikke noget, der slår hjemmelavede klassiske æbleskiver.

Ca. 20 stk.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 3 spsk sukker
  • 2½ dl lun mælk
  • 15 g gær
  • 65 g smør
  • 200 g mel
  • 1 knsp stødt kardemomme
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk revet citronskal.
  • Frugtkompot
  • 150 g blandede bær f.eks. solbær,
  • brombær, jordbær, hindbær
  • 50 g rørsukker
  • ½ vaniljestang.

Sådan gør du

  1. Ekstra
  2. Lidt flormelis til æbleskiverne. Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Pisk æggeblommerne sammen med sukker, indtil det bliver hvidt og luftigt. Smelt smørret i en gryde og afkøl det en smule. Rør gæren i en skål med den lune mælk og tilsæt dernæst de piskede æggeblommer. Mel, kardemomme, salt, citronskal og smeltet smør tilsættes, og dejen røres jævn. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i æbleskivedejen. Bag æbleskiverne på en æbleskivepande og vend dem med en strikkepind – samlet bagetid ca. 5 minutter. Kom blandede bær i en gryde sammen med sukker og vaniljestang og kog ca. 15 min. ved svag varme, til kompotkonsistens er opnået. Hæld kompotten på glas eller i en skål.
  3. Servering
  4. Servér de lune æbleskiver sammen med de syltede bær og flormelis.