Sådan laver du ristet spidskål med boghvede & harissayoghurt
Nok noget af det mest simple, man kan forestille sig til aftensmad − denne hurtige vegetarret er virkelig god, nem, hurtig og sund. Win-win hele vejen.
2
Ingredienser
- 2 dl boghvede
- 2 spsk olivenolie
- salt
- ½-1 lime, saft heraf
- 1 håndfuld mynte
- 1 lille håndfuld ristede mandler
- Kål:
- 1 spidskål
- lidt olivenolie
- ½ lime, saft heraf
- salt
- Yoghurt:
- 2 dl tyk yoghurt (2%)
- 1 spsk olivenolie
- ½ tsk stødt koriander
- salt
- 1 tsk hel spidskommen
- 1-2 tsk harissa
Sådan laver du ristet spidskål med boghvede & harissayoghurt
- Kog boghveden mør. Dræn overskydende vand fra den, og vend den med olivenolie, salt, lime, groftplukket mynte og hakkede mandler lige inden servering.
- Skær imens spidskålen i grove stykker. Rist den hårdt i olivenolie på en varm pande. Den skal have 4-5 min. Smag den til med lime og salt.
- Rør yoghurt med olivenolie, koriander og salt.
- Rist spidskommen på en tør, varm pande i ½-1 minut, eller til de dufter. Rør dem i yoghurten sammen med harissa efter smag.
- Anret boghvede med kål, og top med yoghurt. Servér straks.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter