Salad chevre chaud med rødbede og linser
Normalt serveres gedeosten på et stykke ristet toastbrød, men denne version med rødbeder og linser er virkelig også skøn. Gedeosten skal der naturligvis ikke spares på. Den er jo hovedpersonen.
2
Ingredienser
- Salat:
- ½ dl sorte eller grønne linser
- 50 g valnødder
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- 2 tykke skiver gedeost
- 2 rimeligt tykke skiver rødbede
- 200 g blandede salater
- 2 mindre rødbeder
- 1 håndfuld kørvel
- salt og peber
- Dressing:
- 1 tsk dijonsennep
- 2 spsk hvidvinseddike
- 4 spsk olivenolie
Sådan laver du salad chevre chaud med rødbede og linser
- Kog linserne møre i usaltet vand – det tager 15-20 minutter. Rist valnødderne i lidt olivenolie på en varm pande. De skal bare have et minuts tid. Kom honning ved, og tag panden af varmen, inden honningen brænder.
- Rør sennep med eddike, og rør olivenolie i. Smag til med salt og peber.
- Sæt gedeosten på hver sin skive rødbede, og grill dem i ovnen i 3-5 minutter.
- Skræl de andre rødbeder, og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.
- Vend salater, linser og rødbeder med dressingen, og anret det i to store, dybe tallerkner. Top med lun gedeost, valnødder og lidt plukket kørvel. Krydr med salt og peber, og servér straks.
PRØV OGSÅ: Moules frites med søde kartofler