Salade niçoise
Lækker frokostsalat.
4
Ingredienser
- 150 g små kartofler
- 4 æg
- 100 g blandet salat
- 2 spsk olivenolie
- ½ citron
- 2 tsk dijonsennep
- 200 g grønne bønner
- 60 g ustenede oliven
- 50 g kapers
- 140 g tun i vand
- 150 g modne cherrytomater
- salt og peber
- lidt blandede krydderurter
- Sådan gør du: Kog kartoflerne. Kog æggene i 8 minutter. Fordel skyllede og nippede salatblade i en dyb salatskål. Pisk olivenolie med citronsaft, dijonsennep, salt og peber sammen til en dressing. Vend kartofler, bønner, oliven og kapers i dressingen, og krydr med salt og peber. Anret oven på salatbladene. Læg tun i midten, skær æggene i både, og læg dem rundt om tunen. Pynt salaten med tomater skåret i kvarter og friske krydderurter.
- ● ● ● Energi pr. 100 gram: 96 kcal, fedt 5,6, protein 6,6, kulhydrat 4,9