Salat a la nicoise

Salat a la nicoise

Til denne salat kan du i stedet for kikærter også bruge kogte kartofler og nærme dig en mere klassisk nicoise, hvis du fortrækker det.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    451 Kcal
  • Fedt:
    41 %
  • Protein:
    21 %
  • Kulhydrat:
    38 %

2 personer

Total:15 minutter

Dressing:

  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ fed hvidløg, revet
  • 2 spsk. god olivenolie
  • 2 æg
  • 150 g grønne bønner
  • ½ agurk, i skiver
  • 1 hjertesalat
  • 200 g kogte kikærter
  • 1 dåse eller 1 glas med god tun
  • 1 bananskalotteløg, i tynde skiver
  • Purløg

Sådan gør du:

  1. Kog to æg. Kom dem i kogende vand, og kog dem i ca. 6 minutter. Skyl dem i koldt vand, og pil dem.
  2. Rør en dressing af honning, sennep, hvidløg og olivenolie.
  3. Nip enderne af bønnerne, og damp dem i en smule kogende, saltet vand i 3-4 minutter. Dryp dem af.
  4. Skær agurken i skiver, og salaten i både.
  5. Anret kikærter, salat, bønner, tun, løg, æg og purløg i en skål. Servér straks med dressingen til.