Quinoa

Salat af sort quinoa, bolchebeder og kylling

Farverig powersalat, som nydes med groft speltbrød.

4

Ingredienser

  • 1,5 dl sort quinoa
  • 3 dl vand
  • 400-500 g små bolchebeder
  • 50-75 g babysalater
  • 75 g fast, smuldret gedeost
  • 125 g kogt eller stegt øko-kylling
  • DRESSING:
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/4 tsk stødt gurkemeje
  • 1 stort fed knust hvidløg
  • saft af 1 lime
  • salt, peber
  • 300 g fuldkornsbrød

Sådan gør du:

  1. Kog quinoaen efter anvisningen på pakningen, ca. 20 min. Lad den afkøle. Skær bolchebeder i mindre stykker – afhængig af størrelsen og bland derefter quinoa, bolchebeder, salater og gedeost samt kyllingekødet – skåret i små stykker. Rør dressingen sammen og smag den godt til med salt og peber, før den serveres til salaten med fuldkornsbrød.
  2. TIP! Du kan sagtens bruge rødbeder, hvis du ikke kan få bolchebeder.
  3. Energi pr. person: 570 kcal, fedt 30%, protein 18%, kulhydrat 52%