Salat med kød: Lun teriyaki steak-salat med pak choi
4
Total:15 minutter
Ingredienser
- 4 bøffer, f.eks. entrecote
- 600 g pak choi*
- 1 fed hvidløg
- 1 chili
- 1 rødløg
- 1 spsk revet ingefær
- 6 spsk teriyaki-marinade*
- 2 spsk neutral olie
- 2 spsk sesamolie
Sådan laver du opskriften
- 1. Marinér bøfferne i 3 spsk. teriyaki-marinade, mindst 1 time før de skal steges – gerne før.
- 2. Rens pak choi, og skær dem i kvarte. Hak hvidløg og chili fint og snit løget i tynde strimler.
- 3. Tag kødet op af marinaden, og dup det tørt. Steg dem som du kan lide dem i 1 spsk. af den neutrale olie. Tag dem af panden, og lade dem trække, inden du skærer dem i skiver.
- 4. Varm 1 spsk olie op i wok og lynsteg pak choi sammen med ingefær og hvidløg i 3-5 minutter. Hæld 3 spsk teriyaki marinade ved, og vend det rundt. Sluk for varmen og kom sesamolie, løg og chili i. Server pak choi med bøfferne i skiver over.
- Tip:
- *Pak choi eller bok choi er en asiatisk kåltype der minder lidt om en blanding af spinat og kinakål. Kan købes i asiatiske købmænd eller erstattes med kinakål, frisk spinat eller sølvbede.
- * Teriyakimarinade er en sødlig sojabaseret marinade, som købes færdigt på flasker og fås i almindelige supermarkeder.