Lækkert grillmad: Nemme koteletter med lun, grillet salat
En klassisk og nem opskrift på koteletter med grillet grønt tilbehør. Det er oplagt at smide masser af grøntsager på grillen - men det er også fint med 2-3 peberfrugter og 1 kotelet pr. person. Husk dog gerne den lækre krydderolie til, som er prikken over i'et.
2 personer
Ingredienser
- 2 flotte koteletter, gerne på ben
- olivenolie
- salt og peber
- 4-6 ramiro-peberfrugter
- 1 aubergine i skiver
- 2 rødløg, pillede og flækkede
- olivenolie
Krydderolie
- ½ fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld oregano
- 1 dl olivenolie
- ½ dl citronsaft
- salt og peber
- lidt chiliflager
Desuden
- godt brød
- Gnid koteletterne med lidt olie, og grill dem på den varme grill, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr dem med salt og peber.
- Gnid peberfrugter, aubergine og løg med olivenolie, og grill alle grøntsagerne møre. Krydr med salt.
- Krydderolie: Riv hvidløget, og hak persille og oregano. Vend det hele sammen med olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber og lidt chiliflager.
- Servering: Anret koteletter med grillede grøntsager, og top med krydderolie. Til de meget sultne kan du supplere med brød til eller måske kartofler fra grillen.