Opskrift på salat med krabbe, urter og citron

Salat med krabbe, urter og citron

Krabbekød er et delikat alternativ til rejer og andre skaldyr.

7

Ingredienser

  • 1 kg krabbeklør
  • 2 skiver citron
  • lidt dildkviste
  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 tsk dijonsennep
  • ½ spsk finthakket skalotteløg
  • 1-2 spsk finthakket dild
  • salt og peber
  • 1 fennikel
  • 1 gulerod
  • 1½ spsk finthakket syltet citron eller smag til med citronsaft og citronskal
  • 1-1½ tsk finthakket chili
  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • lidt dild
  • 2 håndfulde plukket salat
  • Tilbehør: brød.

Sådan laver du salat med krabbe:

  1. Skyl krabbekløerne under koldt vand. Bring en gryde med vand og salt til kogepunktet og kog krabbekløerne med citronskiver og dild 8-10 min. tag dem op af gryden og afkøl. Giv dem et slag med bagsiden af en tung kniv, så skallen krakelerer, og du kan skrabe krabbekødet ud med en teske. Kom alt krabbekødet på en tallerken og undersøg det for evt. små skaller.
  2. Rør cremefraiche sammen med mayonnaise, dijonsennep, skalotteløg, dild, salt og peber. Kom krabbekødet i, og sæt det i køleskabet indtil servering.
  3. Snit fennikel i små tern og guleroden i tynde skiver eller tern. Bland fennikel og gulerod sammen med citron, chili, salt, peber, olivenolie, dild og salat.
  4. Anret salaten på en tallerken og kom en god skefuld krabbekød ved. Spis brød til salaten.
  5. Prøv også: Mandelkage med brombærmousse