Mandelkage med brombærmousse
En smuk hjemmegjort sag.
7
Ingredienser
- 3 store æg
- 175 g sukker
- 75 g smør
- 150 g mandler
- ½ tsk kardemomme
- 150 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 100 g marcipan
- 125 g brombær
- 75 g rørsukker
- ½ vaniljestang
- evt. lidt maizena rørt sammen med lidt koldt vand
- 3 blade husblas
- 2½ dl piskefløde
- 1-2 bakker friske brombær til pynt og mynte.
Sådan laver du mandelkage:
- Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker. Smelt smørret i en gryde og afkøl det en smule. Kør mandlerne til groft mel på en foodprocessor eller hak dem på anden vis. Bland kardemomme sammen med hvedemel og bagepulver. Rør smeltet smør i æggemassen og sigt og vend melblandingen i. Rør afslutningsvis dejen sammen med revet marcipan.
- Smør en springform af 22 cm i diameter med smør og drys formen med sukker. Hæld dejen i formen og bag kagen 30 min ved 200 grader. Afkøl kagen og skær den igennem på tværs, så du får to bunde.
- Kom brombær, sukker og vaniljestang i en gryde og kog det til marmeladekonsistens. (jævn evt. marmeladen med lidt maizena rørt sammen med vand, hvis du synes det virker for tynd i konsistensen.) Afkøl brombærmarmeladen. Udblød husblassen i koldt vand. Tag husblassen op af vandet, kom det over i den varme marmelade og lad husblassen smelte under omrøring. Afkøl marmeladen til stuetemperatur. Pisk fløden til skum og vend brombærmarmeladen i flødeskummet.
- Kom den nederste del af kagen tilbage i formen og fordel brombærmoussen ovenpå og læg toppen af kagen ovenpå. Sæt kagen i køleskabet 4-5 timer og gerne længere.
- Pynt kagen med friske brombær og lidt mynte.
- Prøv også: Bagt fisk med hvidvinssauce og grønt