Salat med perlerug og brombær
Dette er en rigtig dejlig salat, der også vil gøre sig godt til gæstemad. Ud over at være velsmagende og frisk er den også smuk.
4 personer
Ingredienser
- 150 g perlerug (giver cirka 450 g kogte korn)
- 200 g æble
- 200 g rødbede
- 200 g bladselleri med blade
- 50 g valnøddekerner til pynt
- 50 g brombær til pynt
- 4 spsk. valnøddeolie eller økologisk jomfruolivenolie
- 1 spsk. hvidvinsedddike
- 1 fed presset hvidløg
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. rørsukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog perlerugen i cirka 20 minutter og afkøl den i en skål.
- Skær æblet i mindre stykker. Riv rødbeden. Skær bladsellerien i skiver og tag de grønne blade fra. Hak bladselleribladene groft. Bland perlerug, æble, rødbede og bladselleri i skålen med perlerug.
- Kom ingredienserne til dressingen i en beholder med låg, og ryst dem godt sammen.
- Bland dressingen sammen med ingredienserne i skålen. Anret som vist og pynt med valnøddekerner og brombær.