Salat med røget laks og blomkål
4
Total:15 minutter
Ingredienser
- 2 hjertesalathoveder
- ½ blomkål
- 1 spsk grov sennep
- ½ spsk honning
- 2 spsk citronsaft
- lidt sort peber
- 1½ spsk kapers, grofthakket
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
- 4-8 skiver røget laks
- 3 spsk dild, plukket
- Tilbehør: groft brød
Sådan gør du
- Skyl salaten og slyng den fri for vand i en salatslynge. Fjern yderbladene fra blomkålen og skær hovedet i små buketter. Bring en gryde med vand og salt til kogepunktet, og kog blomkålsbuketterne 2-3 min. Kom dem i en sigte og overhæld med koldt vand.
- Rør en dressing af grov sennep, honning, citronsaft, sort peber, kapers og olivenolie. Bland blomkålen i dressingen og krydr med salt og peber
- Anret salaten på et fad, kom røget laks herpå og blomkålen henover. Top med plukket dild over salaten. Krydr med lidt ekstra peber og servér salaten med groft brød.