Saltbagte andebryster med rodfrugter og peberrodscreme
And er lækker vintermad – også uden for højtiderne. Brug gerne de nemme udskæringer af lår og bryst.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time og 15 min.
- Bagetid: 30 min.
- 2-3 berberiandebryster
- 1½ kg blandede rodfrugter
- (f.eks persillerod, pastinak, gulerod, rødbede og selleri)
- 2-3 spsk. olivenolie
- salt og peber
- Saltdej:
- 3 æggehvider (1 dl)
- 2 dl vand
- 4 spsk. friske timianblade
- 150 g groft salt
- 350 g hvedemel
- Flødepeberrod:
- 2½ dl piskefløde
- 2-3 tsk. citronsaft
- 1 tsk. sukker
- 4 cm hel peberrod
- Afpuds andebrysterne for fedt og sener, og rids skindet på kryds og tværs med en skarp kniv.
- Brun andebrysterne i 5 min. på skindsiden på en varm pande. Giv dem 30 sekunder på kødsiden, tag dem af panden, og krydr med friskkværnet peber.
- Rens rodfrugterne, skær dem i grove stykker, og vend dem med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir.
- Saltdej:
- Bland alle ingredienser, og ælt dejen sammen. Rul den ud i ca. ½ cm’s tykkelse, del den i 2 stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Dup andebrysterne tørre på et stykke køkkenrulle, og læg dem på saltdejen. Fold dejen over kødet, og luk samlingerne tæt med en gaffel.
- Sæt rodfrugter og andebryster i ovnen ved 200 grader (varmluft). Tag andebrysterne ud af ovnen efter ca. 20 min. (når de har en centrumtemperatur på 62 grader målt med stegetermometer). Tag andebrysterne ud af saltdejen, og lad dem hvile tildækket, mens rodfrugterne bager færdige i ca. 10 min.
- Flødepeberrod:
- Pisk fløden til blødt skum, og smag til med citronsaft, sukker og friskrevet peberrod.
- Skær kødet i skiver, og servér med rodfrugter og flødepeberrod.