Saltet oksefilet med aioli
4 personer
Ingredienser
- 1 stykke oksefilet, ca. 1,2 kg, med en tynd fedtkant
- 1 1/2 spsk. sydesalt
- peber
- Aioli:
- 2 spsk. pasteuriseret æggeblomme (svarer til 1 af de små bægre)
- 1 tsk. sydesalt
- peber
- 1 tsk. hvidvinseddike
- 4 spsk. solsikkeolie
- 2 spsk. olivenolie
- 3-4 fed finthakket hvidløg
- Tilbehør:
- dampede blomkål, gulerødder og forårsløg samt små kogte kartofler
- Gnid kødet med salt, og lad det trække 4-6 timer i køleskabet eller natten over. Læg kødet på en rist over bradepanden. Krydr med peber. Stik et stegetermometer i kødets centrum, og steg kødet ved 125 gr., til centrumstemperaturen kommer op på 60 gr., så er det rosastegt. Har man ikke et stegetermometer, kan man stege kødet efter bruning ved 160 gr. i ca. 40 min. Pak kødet ind i alufolie, og lad det trække 20 min. Skær kødet i tynde skiver.
- Alle ingredienserne til aiolien skal have stuetemperatur. Pisk æggeblommerne sammen med hvidvinseddike, salt og peber. Pisk olie lidt i ad gangen, til det bliver en cremet mayonnaise. Rør hvidløg i.