Samosa

Samosa med kål, indisk krydret svinekød og hvidløgsskyr

Samosa er en lækker snack, som også smager godt med kål. Dyp dem i hvidløgsskyr og abrikoschutney. En opskrift af Frantz Maurice Scott Lundby.

4 personer

Ingredienser

  • 100 g hvidkål
  • 100 g rødkål
  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk garam masala
  • 300 g wokstrimler (gerne fra nakkefilet eller kylling)
  • 4 spsk chutney, f.eks. abrikoschutney
  • 100 g hvide bønner (fra dåse), mosede
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 spsk sukker
  • salt og peber
  • 200 g filodej
  • evt. ½-1 liter solsikkeolie, til fritering
  • 2 dl skyr
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • friske krydderurter

Sådan gør du

  1. Hak kål og løg i små stykker.
  2. Kom garam masala på en pande sammen med olivenolie. Varm olien op, og steg kål, løg og svinekød deri. Rør chutney, hvide bønner, citronsaft, chili og sukker i. Smag til med salt og peber.
  3. Skær filodejen i mindre stykker, og kom fyldet i. Form dem som samosaer. Friter dem i en pande, hvor de er dækket af solsikkeolie, eller bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 225 grader.
  4. Bland skyr med hvidløg og hakkede krydderurter. Server de varme samosaer med hvidløgsskyr og chutney.

Tip

Se, hvordan du folder samosa på Youtube.com.