Sandart med peper, asparges og estragondressing
Næringsindhold
- Energi pr. person:430 Kcal
- Fedt:6 %
- Kulhydrat:52 %
4
Ingredienser
- Estragondressing
- 8 kviste frisk estragon
- 3 dl skyr eller fromage frais
- 1 spsk dijonsennep
- 1 lille bundt purløg
- salt og friskkværnet peber
- Grillede asparges
- 500 g grønne asparges
- 1 spsk raps- eller olivenolie
- salt
- Grillet sandart med peber
- 600 g sandartfilet med skind
- 1 spsk raps- eller olivenolie
- 1 spsk blandede peberkorn, f.eks. sorte, hvide, grønne og rosa
- salt
- saft af ½ citron
- Tilbehør
- 1 kg kartofler, gerne nye
Sådan laver du sandart
- 1. Hak estragonen og rør den sammen med skyr, sennep og finthakket purløg. Smag dressingen til med salt og peber.
- 2. Knæk enderne af aspargesene. Vend dem i olien, læg dem på grillen, og vend dem med en grilltang eller pincet efter 2 minutter. Grill dem, til de er møre, men stadig har lidt bid, i alt ca. 4 minutter. Krydr aspargesene med salt.
- 3. Skrab skællene af skindet på fisken. Skær fileterne i fire ensartede stykker. Skær et par små snit i skindet, og pensl det med olie. Læg fisken med skindsiden nedad på den varme grillrist. Grill fisken, til skindet er sprødt og lysebrunt i ca. 5 minutter.
- 4. Løsn fisken forsigtigt fra risten med en metalpalet, og grill den i 1 minut på den anden side. Kværn eller stød peberkornene groft. Drys peberblandingen over fisken, krydr den med salt, og dryp med citronsaft.
- 5. Servér sandarten med grillede asparges, estragondressing og kogte kartofler til.
- Tip:
- Makrel, sild, multe og havbars er velegnede alternativer til sandart. Peberblandingen fås på glas i de fleste supermarkeder.