Semifreddo

Sådan laver du semifreddo med færdigkøbt is

Her får du opskriften på en lækker semifreddo, eller faktisk en snyde semifreddo, for vi har brugt en god færdigkøbt vaniljeis og blandet den en lækker mørk chokolade og hjemmelavet mandelkrokant. Vil du gerne have en opskrift på 'ægte' semifreddo, så kig længere nede på siden. Her får du først en god og nem opskrift på semifreddo med færdigkøbt vaniljeis:

6

Ingredienser

  • 1 liter god vaniljeis
  • 100 g mørk chokolade
  • Mandelkrokant:
  • 150 g sukker
  • 100 g mandler

Sådan laver du semifreddo med mandelkrokant

  1. Smelt sukkeret til en gylden karamel. Kom de hele mandler i og rist med i 2-3 min. Hæld det hele ud på et stykke bagepapir. Lad det afkøle fuldstændigt.
  2. Hak mandelkrokanten med en skarp kniv, indtil det bliver til groft smulder. '
  3. ag isen ud af fryseren og lad den stå og blive blød på køkkenbordet i en halv times tid.
  4. Hak chokoladen groft. Rør isen med den hakkede mandelkrokant og den hakkede chokolade.
  5. Anret isen i skåle eller glas.

Hvad er en semifreddo?

  1. En uimodståelig chokolade semifreddo
  2. En semifreddo med bæralliance
  3. En semifreddo med kaffe
  4. En semifreddo med karamelsauce

Sådan laver du semifreddo med blåbær og mynte:

  1. Bland æggehvider, honning, citronsaft og salt i en røreskål. Varm blandingen langsomt op over vandbad, indtil honningen lige akkurat er opløst, men heller ikke mere.
  2. Tag skålen af varmen, og pisk æggehviderne meget stive med en elpisker i 3-4 minutter.
  3. Bland skyr, moset banan, æggeblommer og finthakket mynte i en anden røreskål, og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i.
  4. Læg bagepapir i en brødbageform, og hæld halvdelen af ismassen i. Fordel blåbærrene på det første lag, og dæk med resten af ismassen. 
  5. Dæk formen med husholdningsfilm, og frys semifreddoen i mindst 4 timer.
  6. Tag den op en halv time, før den skal spises, så den bliver lidt blød.
  7. Pynt med blåbær og mynte.