Sennepsglaseret juleskinke med brunede kartofler og salat
En ægte juledelikatesse
10 personer
Ingredienser
- 1 letsaltet, evt. også letrøget skinke 2 - 2½ kg
- (bestil den hos slagteren, og sig, at den skal tilberedes i ovnen og derfor ikke må være alt for salt)
- Glasering:
- 2 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. sirup
- 2 spsk. brun farin
- 1 spsk. hvedemel
- 1 æggeblomme
- 3 spsk. rasp
- hele nelliker
- Rødbedesalat med appelsin:
- 600 g rødbeder
- 3 appelsiner
- 100 g rucolasalat
- ½ icebergsalat
- 200 g feta/salatost
- 50 g pinjekerner
- Dressing:
- 4 spsk. citronsaft
- 2 tsk. dijonsennep
- 4 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- peber
- Brunede kartofler:
- 2 kg små kartofler
- 75 g smør
- 2 dl sukker
- Sennepsglaseret juleskinke (10 pers): 1. Læg skinken i koldt vand 1 time. Aftør den, og læg den på en rist over en bradepande. Stik et stegetermometer ned i kødets centrum.
- Hæld 2-3 dl vand i bradepanden. Steg skinken i ovnen ved 125 gr. Når stegetermometret viser 75 gr., er skinken færdig. Det tager 2-4 timer alt efter ovntype og kødtykkelse, derfor er det også helt nødvendigt at anvende stegetermometer, helst af den digitale type.
- Skær sværen af skinken.
- Rør sennep, sirup, farin,
- Rødbedesalat med appelsin (8-10 pers.):
- Kog rødbederne ca. 1 time i vand under låg. Kom dem i en sigte, og overbrus dem med koldt vand. Smut skindet af dem. Skyl dem under koldt vand. Skær rødbederne i skiver eller tern.
- Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne. Skær appelsinerne i skiver.
- Skyl rucolaen, og afdryp den godt. Fordel den på et fad sammen med rødbeder og appelsinskiver.
- Pisk dressingen sammen, og dryp den over. Fordel smuldret fetaost over. Rist pinjekernerne på en tør pande, og drys dem over.
- Brunede kartofler (8-10 pers.):
- Kog og pil kartoflerne. Kom kartoflerne i et dørslag, og skyl dem under koldt vand.
- Smelt sukkeret på en dyb pande ved middelstærk varme. Kom smørret i. Når smørret bruser op, kommes kartoflerne i.
- Vend rundt i kartoflerne, til de er brune på alle sider.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt