Sennepsglaseret skinke og salat med æble

Sennepsglaseret skinke og salat med æble

Sådan laver du en sennepsglaseret skinke med tilbehør.

(ca. 5 pers.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/bagetid: 1 time og 30 min.
  • Ikke fryse-egnet (kødet kan fryses)
  • 1 bayonneskinke (ca. 1 kg)
  • 3 spsk stærk sennep
  • 2 spsk mørkt rørsukker (eller brun farin)
  • 3 spsk rasp
  • Salat:
  • 2 stk. hjertesalat (eller anden sprød salat)
  • 4 små røde æbler, f.eks. pigeoner (stykker)
  • 1 spsk nøddeolie
  • 2 tsk citronsaft
  • 100 g valnøddekerner (grofthakkede)
  • salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • godt hvedebrød

  1. Kog skinken ved svag varme ca. 60 min. Brug evt. et stegetermometer: Kog, til centrumtemperaturen er 60 grader. Lad skinken hvile i kogevandet 20 min.
  2. Fjern skind og overflødigt fedt på skinken og læg den i et ovnfast fad. Smør en blanding af sennep, brun farin og rasp i et jævnt lag på overfladen.
  3. Sæt fadet under en varm grill i ovnen i ca. 10 min., til overfladen er gylden.
  4. Salat: Bland snittet salat med æblestykker og en dressing af olie, citronsaft, salt og peber. Vend det sammen med valnødderne.
  5. Servér skiver af glaseret skinke med salaten og godt brød.