Sennepsglaseret skinke og salat med æble
Sådan laver du en sennepsglaseret skinke med tilbehør.
(ca. 5 pers.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/bagetid: 1 time og 30 min.
- Ikke fryse-egnet (kødet kan fryses)
- 1 bayonneskinke (ca. 1 kg)
- 3 spsk stærk sennep
- 2 spsk mørkt rørsukker (eller brun farin)
- 3 spsk rasp
- Salat:
- 2 stk. hjertesalat (eller anden sprød salat)
- 4 små røde æbler, f.eks. pigeoner (stykker)
- 1 spsk nøddeolie
- 2 tsk citronsaft
- 100 g valnøddekerner (grofthakkede)
- salt og friskkværnet peber
- Tilbehør:
- godt hvedebrød
- Kog skinken ved svag varme ca. 60 min. Brug evt. et stegetermometer: Kog, til centrumtemperaturen er 60 grader. Lad skinken hvile i kogevandet 20 min.
- Fjern skind og overflødigt fedt på skinken og læg den i et ovnfast fad. Smør en blanding af sennep, brun farin og rasp i et jævnt lag på overfladen.
- Sæt fadet under en varm grill i ovnen i ca. 10 min., til overfladen er gylden.
- Salat: Bland snittet salat med æblestykker og en dressing af olie, citronsaft, salt og peber. Vend det sammen med valnødderne.
- Servér skiver af glaseret skinke med salaten og godt brød.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt