Sesam-kyllingespyd med peanutdip
Sesam, lime og peanutdip giver kyllingen smag af Asien.
4
Ingredienser
- Peanutdip:
- 2 dl vand
- 1 tsk finthakket chili
- 2 dl crunchy peanutbutter
- ½ spsk soja
- lidt frisk kværnet peber
- 1 tsk fintrevet ingefær
- saften af ½ lime eller lidt citronsaft
- 3 kyllingebryster
- 8-12 træspyd
- 2 spsk olivenolie
- 1½ spsk tamari soja
- ½ dl sesamfrø
- 1 agurk
- 1 lime
- Tilbehør: evt kogte jasminris
Sådan laver du kyllingespyd
- Peanutdip: Bring vand til kogepunktet sammen med chili. Tag gryden af varmen og rør peanutbutter heri. Krydr med soja, peber, ingefær og limesaft. Krydr evt. med lidt ekstra chili.
- Skær kyllingebrystkødet i strimler. Læg træspyddene i koldt vand (dette gør at spyddene ikke brænder, når de kommer på panden). Sæt kyllingekødet på spyddene og steg dem i olivenolie på en varm pande eller grill-pande til de er gennemstegte, ca. 8-10 min. Dryp soja over spyddene de sidste sekunder af stegetiden, og tag hurtigt spyddene af. Drys med masser af sesam og krydr med salt og peber.
- Skær agurken i stave og limen i både. Anret de stegte sesam-kyllingespyd med agurker, lime og peanutdip og servér evt. med kogte jasminris.