Opskrift på sesam-kyllingespyd med peanutdip

Sesam-kyllingespyd med peanutdip

Sesam, lime og peanutdip giver kyllingen smag af Asien.

4

Ingredienser

  • Peanutdip:
  • 2 dl vand
  • 1 tsk finthakket chili
  • 2 dl crunchy peanutbutter
  • ½ spsk soja
  • lidt frisk kværnet peber
  • 1 tsk fintrevet ingefær
  • saften af ½ lime eller lidt citronsaft
  • 3 kyllingebryster
  • 8-12 træspyd
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ spsk tamari soja
  • ½ dl sesamfrø
  • 1 agurk
  • 1 lime
  • Tilbehør: evt kogte jasminris

Sådan laver du kyllingespyd

  1. Peanutdip: Bring vand til kogepunktet sammen med chili. Tag gryden af varmen og rør peanutbutter heri. Krydr med soja, peber, ingefær og limesaft. Krydr evt. med lidt ekstra chili.
  2. Skær kyllingebrystkødet i strimler. Læg træspyddene i koldt vand (dette gør at spyddene ikke brænder, når de kommer på panden). Sæt kyllingekødet på spyddene og steg dem i olivenolie på en varm pande eller grill-pande til de er gennemstegte, ca. 8-10 min. Dryp soja over spyddene de sidste sekunder af stegetiden, og tag hurtigt spyddene af. Drys med masser af sesam og krydr med salt og peber.
  3. Skær agurken i stave og limen i både. Anret de stegte sesam-kyllingespyd med agurker, lime og peanutdip og servér evt. med kogte jasminris.