Shortbread
De sprøde, flagende shortbread er en favorit til te, og de er oven i købet ganske enkle at lave.
Ingredienser
- Til ca. 40 kager
- 225 g smør
- 70 g sukker
- 360 g rismel
Sådan laver du shortbread
- Sæt ovnen på 200 grader. Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer eller på røremaskine. Rør herefter melet i. Saml dejen til to klumper, og rul dem ud i 1 cm's tykkelse. Skær kagerne i lange firkanter på ½ x 1 x 4 cm, og prik huller i dem med en gaffel. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ovnen i ca. 12 min. til kagerne er sprøde og let gyldne. Kagerne kan gemmes i en kagedåse i 3-4 uger.
- LAV OGSÅ: Matcha-chokoladekage
- LAV OGSÅ: Scones med appelsinmarmelade
- LAV OGSÅ: Islagkage med hvis chokolade og citron