Shortbread

Shortbread

De sprøde, flagende shortbread er en favorit til te, og de er oven i købet ganske enkle at lave.

Ingredienser

  • Til ca. 40 kager
  • 225 g smør
  • 70 g sukker
  • 360 g rismel

Sådan laver du shortbread

  1. Sæt ovnen på 200 grader. Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer eller på røremaskine. Rør herefter melet i. Saml dejen til to klumper, og rul dem ud i 1 cm's tykkelse. Skær kagerne i lange firkanter på ½ x 1 x 4 cm, og prik huller i dem med en gaffel. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ovnen i ca. 12 min. til kagerne er sprøde og let gyldne. Kagerne kan gemmes i en kagedåse i 3-4 uger.
  2. LAV OGSÅ: Matcha-chokoladekage
  3. LAV OGSÅ: Scones med appelsinmarmelade
  4. LAV OGSÅ: Islagkage med hvis chokolade og citron