Sildesalat med bladselleri
Intet frokostbord uden sild. Her er en opskrift på sildesalat med bladselleri.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Trækketid: et par timer
- 150 g gammeldags modnede marinerede hvide sild (f.eks. islandske sildefileter fra Lykkeberg, drænet vægt)
- 50 g syltede rødbeder (afdryppede)
- 50 g syltede agurker (afdryppede)
- 1 dl syrnet fløde 9%
- 1 dl mayonnaise (gerne hjemmerørt)
- 1-2 stængler bladselleri (i små tern)
- Drys:
- bladselleriblade og evt. hakket
- hårdkogt æg
- Tilbehør:
- godt groft rugbrød
- Bland stykker af sild med tern af syltede rødbeder og syltede agurker, syrnet fløde, mayonnaise og bladselleri.
- Lad sildesalaten trække nogle timer inden servering.
- Drys med bladselleriblade og evt. hakket hårdkogt æg.