Skinkeschnitzler med blåskimmelost og broccolisalat

Skinkeschnitzler med blåskimmelost og broccolisalat

Mættende, salt og godt måltid – f.eks. en hverdagsaften eller til weekendens frokost.

4

Ingredienser

  • 500 g skinkeschnitzler – 4 stk
  • 50 g blåskimmelost
  • 150 g lufttørret skinke (der vil være lidt i overskud, som skal bruges til salaten)
  • 1 tsk tørret timian
  • salt og peber
  • olie til stegning
  • 2 broccolihoveder
  • 1 rødløg
  • 40 g cashewnødder
  • 30 g tørrede abrikoser
  • 200 g fromage frais
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 tsk vineddike eller æblecidereddike
  • 3-5 dråber flydende sødemiddel (eller en lille tsk sukker)
  • salt og peber

Sådan laver du skinkeschnitzel:

  1. Bank skinkeschnitzlerne, så de bliver møre og flade.
  2. Fordel osten på hvert kødstykke, og vikl skiver af lufttørret skinke rundt om. Drys med peber på begge sider. Varm olien på panden, og kom kødet på. Steg skinkeschnitzlerne ved middel varme i cirka 4-6 minutter på hver side. Vend kødet løbende.
  3. Pluk broccolien til små buketter, og hak stokkene fint. Læg i en skål, hæld kogende vand over og lad det stå ca. 5 minutter. Hæld vandet fra og lad broccolien køle af.
  4. Hak rødløget fint.
  5. Rist cashewnødderne på en tør pande i 3-4 minutter. Ryst løbende.
  6. Hak abrikos fint.
  7. Rist overskydende lufttørrede skinke på en tør pande ca. 2 minutter på hver side.
  8. Bland broccoli, rødløg, hakket abrikos med fromage frais, mayonnaise, vineddike, sødemiddel og salt og peber. Rør det godt sammen.
  9. Drys med cashewnødder, og knus den sprøde skinke over salaten.
  10. Servér sammen med skinkeschnitzler.
  11. 550 kcal
  12. FÅ mere inspiration til sund og lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/sund--slank/