Skinkeschnitzler med sursød sovs

Skinkeschnitzler med sursød sovs

Klassisk hverdagsmad med spændende tilbehør.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Stege-/kogetid: ca. 10 min.
  • 4 skinkeschnitzler (af inderlår, 1 cm tykke)
  • salt og peber
  • 1 spsk. olie
  • Sursød sovs med ananas:
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk. olie
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. sukker
  • 1 ds. ananas (i egen saft, 560 g brutto)
  • 1 spsk. majsstivelse
  • evt. 1 tsk. rød chili
  • Pynt: evt. frisk koriander (eller persille)
  • Tilbehør: løse ris og lynstegte grønsager (f.eks. peberfrugt og broccoli)

  1. Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
  2. Varm olie på en pande. Brun schnitzlerne heri. Skru ned til middelvarme, og steg dem færdige i 1½-2 min. på hver side, til de netop er gennemstegte.
  3. Sursød sovs:Snit forårsløgene, og svits dem kort i olie. Tilsæt bouillon, eddike, sukker, terninger af ananas og ananassaften fra dåsen.
  4. Udrør majsstivelsen i lidt vand, og rør det i sovsen. Tilsæt evt. friskhakket chili. Kog kort igennem under omrøring. Smag til med salt og peber, og servér sovsen til kødet. Pynt evt. med koriander. Servér med det foreslåede tilbehør.