Skøn karamelkaffe til den søde juletid
Kaffe er meget mere end ”en lille sort”, og julen er et oplagt tidspunkt til at eksperimentere i grænselandet mellem kaffe og dessert. Niels Østergaard, der er autodidakt kaffeekspert og kaffeambassadør for Nespresso, har lavet en skøn og dekadent karamelkaffe, der er oplagt til julens hyggestunder. Den er nem at tilberede med en Nespresso-maskine, men har du ikke sådan en, kan du sagtens lave den alligevel. Her får du opskriften på julens lækreste kop kaffe:
1 kop julekaffe
Total:10 minutter
Ingredienser
- 1 teske karamelsirup – Monins er god
- 1 frisklavet Nespresso Vertuo Cinnamon Swirl – alternativt 230 ml stempelkaffe
- 1-2 teskeer karamelsauce
- 25 ml let- eller sødmælk – kan evt. erstattes med havremælk eller laktosefri mælk
- Flødeskum
- En knivspids kanel
- 1 teske kokossukker
Sådan laver du julekaffe med karamel
- Find to små tallerkner frem. Hæld lidt karamelsirup i den ene og kokossukker i den anden. Vend glasset først i sirup og dernæst i kokossukkeret for at skabe en flot kant.
- Hæld din karamelsauce op af indersiden af glasset i en spiral. Hæld mælken og 1 tsk. karamelsirup i glasset.
- Bryg dernæst kaffen i glasset, jeg bruger vores nordiske kaffevariant Cinnamon Swirl, der giver kaffen lidt ekstra kanelsmag - og julestemning. Men den kan erstattes med frisklavet stempelkaffe.
- Når kaffen er færdig, lægger du et fint lag flødeskum over kaffen og pynter med karamelsauce oven på flødeskummet og et lille drys kanel.
- Server kaffen og nyd den, mens den stadig er varm.
Julens bedste småkager
10 lækre opskrifter med kaffe
-
Iskold & forfriskende: Sådan laver du selv iskaffe
-
Iskaffe med kardemommesirup
-
Semifreddo med kaffe
-
Kaffe og orangestykker a la ragusa
-
Chokoladekage med marsala og kaffecreme
-
Granita med kaffe og tranebær-granatæble
-
Brownies med kaffecreme, kirsebær og praliné
-
Is med kaffe og chokolade drys
-
Cupcakes med kaffe, valnødder og chokolade
-
Banankage med kaffe