Tiramisu

Skøn italiensk tiramisu

Italiensk favoritdessert, der giver smag på mere. Her er heldigvis nok til 12 personer.

12 portioner

Total:20 minutter

Tiramisu

  • 2 ½ dl æggeblommer
  • 200 g sukker
  • 1 kg mascarpone
  • 1 ½ dl æggehvider
  • 100 g sukker
  • Lidt espresso eller stærk stempelkaffe
  • lidt spiritus efter eget valg – David Fischer foretrækker rom
  • 1 ½ pakke ladyfingers/savoyardi-småkager – fås i de fleste supermarkeder
  • kakao til pudre tiramisuen med til sidst.

Sådan laver du tiramisu:

  1. Bryg kaffen, gerne intens/kraftig, og smag den til med spiritus.
  2. Pisk æggeblommerne luftige, og tilsæt 200 g sukker. Tilsæt mascarponen, når sukkeret er opløst.
  3. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt 100 g sukker af 3 omgange, så du får en fyldigere masse.
  4. Vend de to masser forsigtigt sammen, og stil på køl.
  5. Dyp ladyfingers/savoyardi-småkager i kaffen på begge sider, og læg dem i et fad.
  6. Smør et lag mascarpone-creme på, og læg et lag ladyfingers/savoyardi på. Slut af med et lag mascarponecreme til sidst, og sigt kakao over, inden du sætter din tiramisu på bordet.

Tiramisu - en italiensk klassiker

Tiramisu er en italiensk dessert, i lag bestående af ladyfingers, som er vædet med stærk kaffe (espresso) og f.eks. amaretto eller anden sød spiritus. Derudover er der lag af mascarpone (en italiensk flødebaseret friskost) og æg, der er rørt op med sukker og vanilje. Den toppes typisk af med kakaopulver eller mørk chokolade i flager.

Vidste du...

At 'tiramisu' betyder 'kvik mig op' på italiensk? Effekten af koffeinen i den stærke espresso og sukkerindholdet i desserten har nok haft en vis indflydelse på navnet.