Skønne snefnugkager med ingefær

Skønne snefnugkager med ingefær

Disse kager er gode at bage, når venner og familie skal kigge forbi til julehygge, og så kan i sammen dekorere og pynte dem. Det er sjovt og smadder hyggeligt.

ca. 25 stk.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • ¾ tsk. natron
  • 100 g sukker
  • 1½ tsk. kanel
  • 100 g lys sirup
  • 75 g blødt smør
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 æg
  • Icing:
  • 1 bæger past. æggehvider
  • 1 tsk. citronsaft
  • 250 g flormelis

  1. Kom alle ingredienserne i en skål, og ælt det sammen. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet ca. 30 min. Rul dejen ud, og udstik snefnug med en snefnugudstikker eller en blomsterudstikker.
  2. Fordel kagerne på bagepapir på bageplader. Bag dem ca. 10 min. ved 180 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagerne.
  3. Pisk hviderne kort med citronsaft. Kom flormelis i, og pisk til sej marengs. Kom icingen i en sprøjtepose med lille glat tylle. Pynt kagerne som snefnug, ved at tegne iskrystaller på dem med icingen (se foto). Lad icingen størkne.