Skønne snefnugkager med ingefær
Disse kager er gode at bage, når venner og familie skal kigge forbi til julehygge, og så kan i sammen dekorere og pynte dem. Det er sjovt og smadder hyggeligt.
ca. 25 stk.
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- ¾ tsk. natron
- 100 g sukker
- 1½ tsk. kanel
- 100 g lys sirup
- 75 g blødt smør
- 2 tsk. stødt ingefær
- 1 æg
- Icing:
- 1 bæger past. æggehvider
- 1 tsk. citronsaft
- 250 g flormelis
- Kom alle ingredienserne i en skål, og ælt det sammen. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet ca. 30 min. Rul dejen ud, og udstik snefnug med en snefnugudstikker eller en blomsterudstikker.
- Fordel kagerne på bagepapir på bageplader. Bag dem ca. 10 min. ved 180 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagerne.
- Pisk hviderne kort med citronsaft. Kom flormelis i, og pisk til sej marengs. Kom icingen i en sprøjtepose med lille glat tylle. Pynt kagerne som snefnug, ved at tegne iskrystaller på dem med icingen (se foto). Lad icingen størkne.