Små brombærtærter

Små brombærtærter

Tag kurven under armen og havehandskerne på, og find det nærmeste brombærkrat. De vilde bær smager pragtfuldt, men du kan naturligvis også købe de smagfulde bær i supermarkedet.

4 tærter

Ingredienser

  • Dej:
  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 æggeblomme
  • evt. koldt vand
  • Fyld:
  • 100 g ren rå marcipan
  • 400 g brombær
  • 200 g appelsinmarmelade el. cremet appelsin-abrikosmarmelade
  • Tilbehør:
  • flødeskum og mynte

  1. Smuldr smørret i melet, og tilsæt sukker og vaniljesukker. Saml dejen med æggeblommen og evt. lidt koldt vand.
  2. Rul dejen ud, og for 4 små eller 1 stor smurt tærteforme (24 cm i diameter) med den. Riv marcipanen, og fordel den i bunden på tærterne.
  3. Bag tærterne ca. 20-25 min. ved 200 gr., til de er gyldne og sprøde. Afkøl tærterne.
  4. Fordel marmeladen over de bagte tærtebunde. Kom bærrene i.
  5. Server tærterne pyntet med flødeskum og mynte.