Små kalvefrikadeller med dadler, persille, allehånde og hvidløg
4
Total:20 minutter
Ingredienser
- 400 g hakket kalvekød
- 1½ tsk salt
- ½ tsk knust chili
- ½ tsk stødt allehånde
- 3½ spsk hvedemel
- 1 æg
- 1½ dl letmælk
- 1 fed presset hvidløg
- 2 dl knoldselleri, groft revet
- 1 dl kruspersille, hakket
- 75 g dadler, grofthakkede
- olivenolie til stegning.
Sådan gør du
- Rør hakket kalvekød sammen med salt, chili og allehånde, indtil det bliver sejt i konsistensen. Tilsæt mel og æg, og rør det godt igennem. Tilsæt mælken lidt af gangen. Kom herefter hvidløg, knoldselleri, persille og dadler i farsen og rør den jævn. Sæt frikadellefarsen i køleskabet, indtil du skal stege frikadellerne.
- Form farsen til ca. 14 frikadeller og steg dem i olivenolie ca. 15 min., til de er gennemstegte.
- Servér for eksempel frikadellerne til en god salat.