Opskrift på kalvefrikadeller med dadler, persille, allehånde og hvidløg

Små kalvefrikadeller med dadler, persille, allehånde og hvidløg

4

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket kalvekød
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk knust chili
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 3½ spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1½ dl letmælk
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 dl knoldselleri, groft revet
  • 1 dl kruspersille, hakket
  • 75 g dadler, grofthakkede
  • olivenolie til stegning.

Sådan gør du

  1. Rør hakket kalvekød sammen med salt, chili og allehånde, indtil det bliver sejt i konsistensen. Tilsæt mel og æg, og rør det godt igennem. Tilsæt mælken lidt af gangen. Kom herefter hvidløg, knoldselleri, persille og dadler i farsen og rør den jævn. Sæt frikadellefarsen i køleskabet, indtil du skal stege frikadellerne.
  2. Form farsen til ca. 14 frikadeller og steg dem i olivenolie ca. 15 min., til de er gennemstegte.
  3. Servér for eksempel frikadellerne til en god salat.