Små kyllingebrød
Disse små kyllingebrød vil vække stor glæde hos de små i familien til påskefrokosten.
15 stk.
Ingredienser
- Små kyllingebrød
- 25 g gær
- 4 dl vand
- 1 dl yoghurt
- 1 spsk. olie
- 1½ tsk. salt
- 2 dl havregryn
- 150 g fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
- 300 g sigtet speltmel
- 300 g hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Øjne og næb:
- gulerod og pistacienødder el. lidt agurk
- Udrør gæren i lunkent vand.Tilsæt yoghurt, olie, salt, havregrynog de to slags speltmel. Lad dettrække 15 min. Tilsæt hvedemelet.Ælt dejen grundigt, til den er smidig.Lad dejen hæve 1 time.
- Del dejen i 15 stykker. Del hvertdejstykke i en lille og 1 stor bolle.Lav en fordybning i den store bolle,og pensl med æg. Sæt den lillebolle heri. Lad dem efterhæve 15min. Pensl med æg. Bag brødeneca. 15 min. ved 225 gr. på midtersteovnribbe. Pynt kyllingebrødenemed øjne og næb, som du skærer afgulerod og pistacienød eller agurk.Læg dem gerne i kuvertkurve medpergamentpapir i bunden. Pynt evt.med påskefjer.