Små ostetærter

Verdens nemmeste små ostetærter

De små butterdejstærter med ost er perfekte som en skøn snack, forret - eller som en del af et større frokostbord. TIP: Bag gerne ostetærterne i en slip let-muffinform, og kom bagepapir i hvert hul, så de er nemme at få ud. Er der tærter tilbage, kan de fryses.

6 stykker

Ingredienser

Små tærter med ost

  • 100 g revet gratineringsost
  • 50-75 g revet Jarlsberger eller anden mellemfast ost
  • 3 æg
  • 2 dl fløde
  • 1½ pakke butterdej
  • 1 æg til pensling
  • Friskhakkede krydderurter

  1. Pisk alle ingredienserne til fyldet sammen.
  2. Rul dejen ud. Tegn 6 cirkler til bundene af tærterne (13 cm i diameter) og 6 mindre cirkler til låg (10 cm i diameter).
  3. Placer de store dejplader i en muffinform. Hæld ostefyldningen op i dem. Smør lågene på begge sider med sammenpisket æg, og læg lågene på tærterne. Skær lågene et med en lille skarp kniv, så der kommer et mønster af tern.
  4. Bag tærterne i den nederste del af ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter. Pynt med friske urter.