Verdens nemmeste små ostetærter
De små butterdejstærter med ost er perfekte som en skøn snack, forret - eller som en del af et større frokostbord. TIP: Bag gerne ostetærterne i en slip let-muffinform, og kom bagepapir i hvert hul, så de er nemme at få ud. Er der tærter tilbage, kan de fryses.
6 stykker
Ingredienser
Små tærter med ost
- 100 g revet gratineringsost
- 50-75 g revet Jarlsberger eller anden mellemfast ost
- 3 æg
- 2 dl fløde
- 1½ pakke butterdej
- 1 æg til pensling
- Friskhakkede krydderurter
- Pisk alle ingredienserne til fyldet sammen.
- Rul dejen ud. Tegn 6 cirkler til bundene af tærterne (13 cm i diameter) og 6 mindre cirkler til låg (10 cm i diameter).
- Placer de store dejplader i en muffinform. Hæld ostefyldningen op i dem. Smør lågene på begge sider med sammenpisket æg, og læg lågene på tærterne. Skær lågene et med en lille skarp kniv, så der kommer et mønster af tern.
- Bag tærterne i den nederste del af ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter. Pynt med friske urter.